1972 yılında Ankara’da doğdu. Çankaya İlkokulu,  Ankara Atatürk Anadolu Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde  eğitim gördü.

1992 yılında Şahika Tekand’ın kurduğu Stüdyo Oyuncuları ile tiyatro eğitimine başladı.

1994-1996 yılları arasında Tarlabaşı Manastır’da Christine Broadbeck  ve Mustafa Kaplan ile  çağdaş dans çalıştı.

1996-1998 yıllarında ABD ve Fransa’da Bedensel Mim ekolünün en önemli temsilcilerinden Thomas Leabhart’ın özel statülü burslu öğrencisi oldu.

1999-2002 yılları arasında Ankara’da Binnaz Dorkip’in kurduğu  Atelier Danse’da eğitmenlik ve yöneticilik yaptı.

2002-2005  kendi   hareket atölyesini kurdu.  Aynı zamanda  A.Ü. DTCF Tiyatro Bölümünde lisans ve lisansüstü düzeyde hareket kurgusu dersleri verdi.

2005’te  A.B.D’de Kripalu Yoga Merkezi’nde Yoga Eğitmenliği eğitimi, 2006 İleri Pranayama Hocalık Eğitimi aldı. Uluslaarası hocalarla  atölye çalışmasına katıldı.

1996-2005 Odin Tiyatrosu  ve ISTA’nın  (Uluslararası Tiyatro Antropolojisi Okulu) düzenlediği eğitim  ve konferanslara katılarak farklı geleneklerinden  ustalarla atölye çalışmalarına katıldı. Shirley Robbins ve Walter Carrington ile  Alexander Tekniği çalıştı.

2012-2019  yılları arasında   Klinik Psikolog  ve Dans Terapisti Marcia Plevin ile  Authentic Movement çalıştı.

1999-2019 Devlet Tiyatrosu ve özel tiyatrolara hareket düzenlemeleri yaptı. (Bir Yaz Gecesi Rüyası, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu   1999-2000, Juliet ve Juliet , Atelier Danse 2000, Zengin Mutfağı, Trabzon Devlet Tiyatrosu 2000-2001, Bahar Noktası, Tiyatro Anadolu  2002-2003, Gelgit, Tiyatro Bereze, 2017-2018)

İlk dersini 1998 yılında Paris’te verdi. Derslerinin özünü  yaratıcılığın önündeki engelleri farketmek ve yaşamsal olana birlikte yürümek oluşturur.

Annelik  ile birlikte artan temiz gıdaya erişim çabası, ekolojik sorunlara çözüm arayışı ile birleşerek  permakültür ile tanışmasını sağladı. 2009’da Penny Livingston ile  Permakültüre Giriş Eğitimi, 2010’da Bill Mollison ve Jeff Lawton ile  Permakültür Tasarımcı Eğitimi, 2010’da Panos Manikis ile Doğal Tarım, 2012’de yine Penny Livingston ile İleri Permakültür Eğitimlerine katıldı. 2012’de  iki çocukları ile birlikte kentsel permakültür uygulama ve öğrenme alanı kurmak üzere bahçeli bir eve taşındılar. Bu dönemde Kentsel Permakültür  atölyeleri düzenledi. 2012-2015 yıllarında Gül Erali ile seramik çalıştı. Bu dönemde iki karma sergiye katıldı.  Aynı zamanda Bukoop (Boğaziçi Üniversitesi Tüketici Kooperatifi)  ve Tarlataban kent tarımı  kolektifine emek verdi.

Sosyal permakültür ve dirençli topluluklar  alanında yoğunlaşan ilgisini  2013’ten itibaren Way of Council, Deep Democracy ve Forum eğitimleriyle derinleştirdi.

Tohumun mucizesini çocuklarla paylaşmak için   “Tohumun Rüyası” adlı çocuk kitabını 20103 yılında yazdı. Askıda Kitap topluluk fonlaması projesi ile 2014 yılında basılan kitap,   atalık tohumlarımızdan Kavılca buğdayı ile birlikte tüm Türkiye’de çok sayıda dernek, okul ve kütüphaneye  ulaştırıldı. Tohumun Rüyası, Türkiye Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği tarafından yılın en iyi 10 kitabı arasına seçildi. AÇEV’in tüm Türkiye’de gerçekleştirdiği “Okuyan Bir Gelecek” projesi için pedagoglar tarafından seçilen 6 kitaptan biri oldu. Topluluk destekli yayıncılığın, ekolojik restorasyon ve toplumsal iklimlendirme ile birlikte ele alındığı çok katmanlı ve özgün  bu model başka oluşumlara  da ilham verdi.  Zaman içinde Tohumun Rüyası 5 baskı yaptı, çocukların tohum ektiği çok sayıda etkinliğin doğal  eşlikçisi haline geldi. 2015-2016 yıllarında Askıda Kitap Gezici Çocuk Kütüphanesi projesi hayata geçti.  Bu proje küçük ölçekli de olsa başarılı bir döngüsel paylaşım ekonomisi  modeli kurarak  2017’dan itibaren insan, doğa, üretim, eğitim ve sanat arasında köprüler kurmayı, güncel sorunlara  iletişim olanaklarını da geliştirerek  yeni bir perspektif ve  yaratıcı çözümler önermeyi hedefleyen  Göçebe Orman’a dönüştü.

Yaşamın kaynağı tohum ise yaşamın taşıyıcısı su.  Dört yıllık bir emeğin ürünü olan  Suyun Unuttuğu Ekim 2019’da basıldı ve yine Askıda Kitap desteği ile çocuklara ulaştırıldı.

Göç ve birlikte yaşamak temalı çocuk kitabı üzerine çalışmaya devam ediyor. Göçebe Orman Tasarım Atölyesi’nde bitki yetiştiriyor, seramik kaseler üretiyor, kentin sorunlarını ve sosyal adaleti birlikte düşünen tasarımlar yapıyor ve  yazıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Tüketim Kooperatifi, European Council Network ve Permakültür Tasarımcıları Derneği kurucu üyesi.

Evli ve 2 çocuk annesi. Yakın zamanda oğlu  Ömer Deniz anne sen bir philosoftsun dedi. “O da neymiş?” diye sorduğunda “küçük ama gerekli konulara kafa yoran kişi” cevabını aldı. Mesleğin nedir diye sorulduğunda artık philosoftum diyor.